Призначення
Призначений для пресування всіх видів сиру, включаючи швейцарський (за винятком сирів циліндричної подовженої форми) з метою ущільнення сирної маси, видалення частини сироватки та утворення поверхневого шару.
Принцип роботи
Прес складається із 5 секцій. У кожній секції розміщено п’ять пресуючих полиць. Прес встановлюється на підлозі виробничого приміщення на опорах, що регулюються по висоті.
Управління рухом штока кожного пневмоциліндра провадиться окремо перемиканням рукояток розподільників. Регулювання тиску пресування проводиться обертанням рукоятки фільтр-регулятора.
Технічні показники
Кількість полиць для встановлення форм – 5…30 шт.
Кількість форм, що встановлюються на полицю (залежно від розміру форм) – 1…4 шт.
Управління – автономне за кожною вертикальною секцією.
Привід від мережі стисненого повітря.
Прес є модульною конструкцією з вертикальних секцій. Кожна вертикальна секція є рамкою з основи і верхньої полиці, з’єднаних вертикальними напрямними. На напрямних змонтовано 5 полиць, верхня полиця з’єднана із штоком пневмоциліндра. Полиці між собою з’єднані тягами для переміщення вгору і вниз.
Основа оснащена лотком для збирання сироватки з патрубком для відведення.
У конструкції відсутні некорозійностійкі матеріали.
Всі матеріали, комплектуючі та виріб сертифіковані.